SZO: Države treba da istraže nuspojave vakcina

Sve potencijalne nuspojave vakcina protiv korona virusa su u nadležnosti zdravstvenih tela zemalja koje koriste vakcine, saopštila je danas portparolka Svetske zdravstvene organizacije.
SZO: Države treba da istraže nuspojave vakcina
Foto: Pixabay
Ona je pričala o ovoj temi nakon što je došlo do alergijskih reakcija u Velikoj Britaniji posle davanja Fajzerove vakcine i upozorenja britanskih zdravstvenih stručnjaka da zasad vakcinu ne dobijaju osobe koje su imale problema sa alergijama.
 
"Ljudi ne bi trebalo da budu previše nestrpljivi", rekla je portparolka SZO Margaret Haris na brifingu u Ženevi.
 
SZO pregleda podatke iz faze tri testiranja vakcina nekoliko proizvođača, dodala je.
 
"Vakcine još nemaju dozvolu SZO za upotrebu u hitnim slučajevima, jer je najvažnija stvar da se pobrinemo za bezbednost prvo", dodala je Margaret Haris.
  • Zahe Bant

    11.12.2020 17:55
    Ja bih ovako..
    Ko ima sns člansku kartu, njih prvo vakcinisao!
  • 9

    11.12.2020 14:24
    ?
    Pa vakcine su bezbedne reče vrhovni bugojanski raespirator.
    Hajde marvo u red da se ove naručene portoše.
  • Peca

    11.12.2020 13:46
    Ljudski zivot nije televizor
    Drugim recima prodavac i proizvodjac vakcina nije odgovoran za nikakve nus pojave vec to pada na teret drzave koja sprica sopstveni narod.Ukljucujuci i dozivotno lecenje od nus pojava.

    Tako treba da glasi naslov clanka.

    Kad kupis televizor iz prodavnice uvoznik ga ne vraca maticnom proizvodjacu u Kini vec ide u centralni servis u drzavi uvoznika.Pa ako mogu da ga oprave opravili su ga ako ne mogu da ga oprave daju drugi televizor kupcu od novog kontigenta sa glavnim proizvodjacem iz Kine.

    Problem je sto ljudski zivot nakon vakcine nije televizor.Kad jednom stane stao je.Nema zamena kao kod televizora.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izabrana treća vlada Andreja Plenkovića

Posle desetočasovne rasprave Hrvatski sabor je izglasao treću vladu Andreja Plenkovića, bivšeg i budućeg premijera i predsednika Hrvatske demokratske zajednice (HDZ).

Četiri osobe poginule u jakoj oluji u Hjustonu

Četiri osobe su poginule juče u Hjustonu, u američkoj saveznoj državi Teksas, u jakoj oluji koja je izazvala i velike materijalne štete, brojne probleme u energetskom sistemu i lomila drveće.