VIDEO: Radnici u Indiji demolirali fabriku "ajfona" zbog neisplaćenih zarada

Indijska policija uhapsila je više od 100 radnika koji su demolirali fabriku zbog neisplaćenih plata u tajvanskoj fabrici "ajfona", u blizini Bangalora.
Bangalor, glavni grad južne države Karnataka, tehnološko je središte Indije.
 
Nasilje je izbilo kada je oko 2.000 radnika krenulo iz noćne smene da napusti zgradu u mestu Narsapura.
 
 
Na snimcima na društvenim mrežama vide se razbijene kamere, uništen inventar, oprema i mašine u proizvodnom pogonu kompanije "Vistron Infokom". Stotine radnika počelo je da demolira prostorije, uništava inventar i kancelarije, nameštaj, pogone sklapanja uređaja, a palicama su uništili staklene panele i vrata.
 
 
Radnici tvrde da već četiri meseca nisu u potpunosti plaćeni i da su prinuđeni na dodatne smene.
 
 
"Vistron" je saopštio da se "obavezao da će poštovati lokalne zakone o radu". Kompanija nije direktno komentarisala žalbe radnika, ali je saopštila da su incident izazvali ljudi nepoznatog identiteta spolja koji su upali i oštetili njen objekat sa nejasnim namerama, navodi novinska agencija AFP. Iz kompanije je saopšteno da će nastaviti da rade što je pre moguće.
  • Evo

    17.12.2020 17:05
    Buduce
    Tvornice u Inđiji....uz par desetina miliona drzavnih subvencija.......Ima ajfone da sklapamo.....za 300e mesečne plate......blago nama
  • pawlle

    17.12.2020 11:58
    ovde nista ,trulez,sve pi.ke a ovaj zajasio
  • Sun

    17.12.2020 09:31
    Bice opet 1.maj
    Tako se to zavrsi kada ljudima prekipi. Vidim u najavi revoluciju protiv iskoriscavanja jeftine radne snage. Modna industrija tdj. dobija milionske profite na racun minimalnim dnevnica.Tu su nama dobro poznati Zara, Mango, Tommy Hilfiger, H&M...Pored toga su i najveci ekoloski zagadjivaci. Treba ih se kloniti koliko god ste u mogucnosti

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet