Gibraltar uvodi policijski čas

Vlasti Gibraltara, britanske enklave na krajnjem jugu Španije, saopštile su da uvode nove mere protiv epidemije virusa korona, među kojima i policijski čas od 22 do 6 sati ujutro.
Gibraltar uvodi policijski čas
Foto: Pixabay
Predsednik gibraltarske vlade Fabijan Pikardo izjavio je da će mere koje sutra stupaju na snagu, trajati naredne dve nedelje.
 
Na Gibraltaru, koji ima 34.000 stanovnika, u poslednja 24 sata registrovano je 68 zaraženih korona virusom. Od tog broja devet osoba je hospitalizovano na odeljenjima intenzivne nege. Od početka epidemije umrlo je šest osoba.
 
Pikardo je rekao da će biti zatvorene radnje koje prodaju sekundarnu robu, kao i frizerski i kozmetički saloni. Ostaće otvorene apoteke, benzinske pumpe i agencije za promet nekretnina, dok će trgovinske radnje, pekare i supermarketi morati da budu zatvoreni pre 21 čas.
 
Gibraltar je uspeo da kontroliše epidemiju zbog testova i praćenja zdravstvenog stanja zaraženih koji nisu u bolnicama. Do sada je urađeno gotovo 117.000 testova, što je broj koji je tri i po puta veća od broja stanovnika.
 
Gibraltar je prekomorska teritorija Ujedinjenog Kraljevstva na Pirinejskom poluostrvu, koja spaja Atlantski okean i Sredozemno more. Nalazi se na jugu Španije koja je svoj deo teritorije ustupila Britaniji 1713. godine.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet