U Hrvatskoj petarde od danas zakonom zabranjene

U Hrvatskoj su od danas petarde zabranjene zakonom, a iz Udruženja "Prijatelji životinja" pozvali su građane da preostale količine predaju policiji ili vrate u prodavnice gde su ih kupili.
U Hrvatskoj petarde od danas zakonom zabranjene
Foto: Pixabay
Od danas je stupila na snagu zakonska zabrana prodaje i upotrebe petardi i redenika kategorija "F2" i "F3".
 
Iz Udruženja navode da slab odziv apelima da se ne bacaju petarde, posebno ako se ima u vidu i uznemirenost stanovništva zbog nedavnog zemljotresa, pokazuje još jedan razlog zašto je zakonska zabrana bitna i zašto je jedini efikasan i neophodan način za zaštitu građana i životinja.
 
"Prijatelji životinja" ističu da je ovaj dan značajan za Hrvatsku, za sve njene građane, kao i za sve životinje i veruju da je ovo samo prvi značajan korak da se Zakon o eksplozivnim materijama u potpunosti ispravi u smjeru potpunog ograničenja upotrebe pirotehnike.
 
Da je pirotehnika opasna kada se nađe u rukama građana, navode iz Udruženja, pokazuju i nove brojne povrede dece, odraslih i životinja.
  • svetislav

    07.01.2021 21:52
    tako trebai u srbiji
    i ako su petarde glupost neko ima veliku korist dok drugu ostaju bez delova ruku . osetljivi na prasak doživljavaju stres.
  • Biće i kod nas tako

    05.01.2021 11:11
    Za 100 godina
    Blago mirnim hrvatima,divlji ih više neće iznemiravati svojim besmislenim bacanjem petardi a biće i životinje i ptice zaštićene od ljudi i dece koje ushićuje zvuk petarde-retarde!
  • Stranka

    04.01.2021 15:54
    Hvala
    Ima politicka stranka kod nas u Srbiji koja se javno zalaze protiv upotrebe petardi..Istina napred!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet