Britanija "zaključana" bar do sredine februara zbog novog soja korone

Britanski premijer Boris Džonson objavio je ponovno uvođenje oštrih mera na području Engleske, uključujući zabranu kretanja, radi suzbijanja novog soja korona virusa.
Nove oštre mere trajaće najmanje do sredine februara, iako je Velika Britanija ubrzala proces vakcinacije, postavši prva zemlja na svetu koja koristi lako prenosivu vakcinu kompanije Astrazeneka i Univerziteta Oksford.
 
Džonson je rekao da građani ponovo moraju da ostaju kod kuće, kao što im je naređeno u martu, tokom prvog talasa pandemije. Zabrana kretanja se sada uvodi zbog nove varijante korona virusa koja se znatno brže širi od dosadašnjih.
 
"Dok vam se obraćam, naše bolnice su pod većim pritiskom od korona virusa nego bilo kada od početka pandemije", rekao je Džonson.
 
Prema novim pravilima, škole i fakulteti biće zatvoreni za sve đake i studente osim za decu radnika koji moraju da idu na posao. Studenti se neće vraćati na fakultete najmanje do sredine februara.
 
Sve radnje koje ne prodaju neophodnu robu, kao i usluge poput frizera, biće zatvorene, dok restorani mogu da pripremaju jedino hranu za poneti.
  • Tata Mata

    05.01.2021 13:10
    Politicar prica...
    Boris je u nedelju ujutru strastveno pricao na TV-u da deca treba da idu u skolu, da je proslogodisnje otkazivanje mature bilo katastrofa, itd..

    36 sati kasnije prica je potpuno suprotna....


  • Qq

    05.01.2021 12:11
    @Turista
    Pa i mi im dozvoljavamo ulazak iako je preko 40 država zabranilo dolazak aviona odatle.
  • Turista

    05.01.2021 10:21
    Grčka i Engleska
    Ali im zato Grci, prema najnovijim vestima, od ovog četvrtka DOZVOLJAVAJU ulazak u Grčku!
    Van svake pameti i logike...
    Naravno da je to samo politička odluka, ali je apsurdna!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet