Naglo širenje virusa korona u Kini, zatvoren prometni auto-put

Kineske vlasti zatvorile su autoput koji povezuje Peking i Šiđadžuang, prestonicu provincije Hebej, u kojoj je došlo do naglog širenja infekcije korona virusa.
Naglo širenje virusa korona u Kini, zatvoren prometni auto-put
Foto: Pixabay
Istovremeno je i distrikt Tongdžou u Pekingu, koji se graniči sa provincijom Hebej, saopštio da ulazi u "ratno stanje" da bi sprečio infekcije.
 
Zatvaranje se radi da bi se sprečio novi talas kovida 19, objavio je "Bejdžing dejli" danas, prenosi Rojters.
 
Glavni i najveći grad u kineskoj provinciji Hebej zabranio je stanovnicima da napuštaju grad kako bi se zaustavilo širenje korona virusa, nakon što je Kina zabeležila najveći porast po broju dnevnih infekcija u prethodnih pet meseci.
 
U gradu sa 11 miliona ljudi otkriven je 31 nov slučaj korona virusa od 37 lokalno transmitovanih slučajeva i 35 od 57 asimptomatskih slučajeva u Kini.
  • Uroš

    08.01.2021 16:14
    Pokazna vežba
    31 slučaj i zatvaraju se!
    Ovde na preko 3000, vlast i dalje ladi mooda
  • Pirat

    08.01.2021 12:32
    Tako rade ozbiljne drzave, odmah uspostave kontrolu nad sirenjem virusa, dok ovde trube o ljudskim pravima, mrtvi se gomilaju. Azija je zadala ozbiljan domaci zadatak o tome kako drzava treba da izgleda i ponasa u kriznim situacijama

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet