U Berlinu odložili upotrebu Modernine vakcine zbog sumnje da nije čuvana na dovoljno niskoj temperaturi

Lokalne vlasti u Berlinu i nemačkoj državi Brandenburg su danas saopštile da su odložile upotrebu vakcine protiv virusa korona kompanije Moderna, zbog mogućnosti da tokom prevoza nije bila čuvana na dovoljno niskoj temperaturi.
Navedeno je da je prvih 2.400 doza vakcine stiglo u utorak, kako je bilo planirano, ali da posle prve kontrole kvaliteta postoji "sumnja da li je vakcina prevezena i hlađena na odgovarajući način".
 
Objašnjenje je zatraženo od prevoznika i proizvođača, javlja AP. U međuvremenu, u skladu sa planom, biće korišćena vakcina čiji su proizvođači Fajzer i Bionteh.
 
Vlasti Brandenburga su navele da iz istog razloga neće koristiti 2.400 doza Modernine vakcine.
 
Skoro 65.000 tih vakcina je u ponedeljak stiglo u Nemačku i iz vojne baze na zapadu zemlje su distribuirane u 16 nemačkih država. Drugi problemi nisu uočeni i Saksonija-Anhalt je u utorak počela da koristi Moderninu vakcinu. 
  • Dr sc.

    13.01.2021 19:33
    Mene isto brine i AMILS kako ekstremno odobravaju sve vakcine za 14dana.
  • Misha

    13.01.2021 18:59
    Ovo me najviše brine oko vakcinacije u Srbiji. Ne mogu da zamislim da bi ovde na taj način odgovorno postupili, već bi brže bolje upotrebili sve te vakcine da bi mogli da kažu da su vakcinisali što više ljudi. A i kako nepogrešiva napredna družina može da pogreši, ne bi ovako nešto priznali ni za živu glavu.
  • Milan

    13.01.2021 18:33
    Spavate li mirno Batut strucnjaci kada cujete da druge zemlje rade kontrolu kvaliteta isporucenih vakcina?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Slavili Hitlerov rođendan, pa privedeni

Austrijska policija saopštila je da je privedeno četvoro Nemaca nakon što su položili bele ruže na prozor kuće u kojoj je rođen Adolf Hitler u zapadnoj Austriji, povodom godišnjice njegovog rođenja.