Preminuo britanski milijarder Dejvid Barkli

Britanski milijarder Dejvid Barkli koji je sa svojim bratom blizancem izgradio imperiju uključujući konzervativni list Dejli Telegraf, umro je posle kraće bolesti u 87. godini, saopštio je taj list.
Britanski premijer i bivši novinar Telegrafa, Boris Džonson je preko Tvitera izrazio svoje "poštovanje i divljenje" za Dejvida Barklija koji je, kako je rekao, "spasio jedan veliki list, stvorio hiljade radnih mesta širom Velike Britanije i strastveno verovao u nezavisnost ove zemlje i u to šta je sposobna da ostvari".
 
Sa svojim bratom blizancem Fredrikom, Dejvid Barkli je izgradio veliku imperiju koja je počela sa hotelima i proširila se da uključi maloprodaju a od 2004. godine vlasništvo medijske grupe Telegraf.
 
U poslednjem izveštaju o najvećim britanskim bogatstvima, objavljenom prošle godine Tajms procenjuje bogatstvo dva brata na sedam milijardi funti (7,9 milijardi evra).
 
"Identični po izgledu, stilu života i često čak oblačenju braća Barkli su delovali kao jedan čovek tokom cele svoje karijere", napisao je Telegraf, dodajući da su oni izbegavali intervjue i živeli diskretno.
 
Pored Telegrafa dva brata su 1992. kupili dnevnik "The European", koji je ugašen 1998. i takođe su imali u vlasništvu škotski list "The Scotsman", 1995-2005. godine.
  • Гари

    13.01.2021 21:55
    Да би Брити живели како су навикли, милијарде људи на земљи морају да пати!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet