VIDEO: Makedonska policija rasturila karneval zbog nepoštovanja mera

Makedonska policija rasturila je karneval u Vevčanima zbog nepoštovanja mera zaštite od kovida19.
VIDEO: Makedonska policija rasturila karneval zbog nepoštovanja mera
Foto: Youtube screenshot (Don Popeto)
Kada je stotinak policajaca koji su došli u nekoliko marica upalo u defile maskenbala kada se masa učesnika "zgusnula", po snimcima na društvenim mrežama, došlo je do koškanja i guranja, uz uvrede i psovke na račun policajaca.
 
Kako su preneli mediji, privedeno je više učesnika tradicionalnog Vevčanskog karnevala, među kojima i predsednik lokalne organizacije opozicione partije VMRO DPMNE, koji je kasnije preko Fejsbuka optužio policiju za brutalnost.
 
 
Portparol policije u Ohridu Stefan Dimoski rekao je da su policajci intervenisali u Vevčanima "zbog nepoštovanja mera i propisa za sprečavanje širenja virusa korona, odnosno zabrane okupljanja više od četiri osobe".
 
"I pored dogovora na tri sastanka sa osobama angažovanim na priređivanju te manifestacije, velika grupa se okupila u Vevčanima bez poštovanja mera i uz nedozvoljeno grupisanje, zbog čega je policija morala da interveniše", rekao je Dimoski.
 
Vevčanski karneval se skoro 15 vekova održava svakog 13. januara, na dan Svetog Vasilija, a ove godine su dva lokalna "vasiličarska" društva i Opština Vevčani odustali od organizacije zvanične karnevalske povorke i zabavnog programa.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet