U Hrvatskoj vakcinisano 46.000 građana

U Hrvatskoj je do vikenda vakcinisano oko 46.000 ljudi, a kod njih 80 registrovane su uglavnom blaže nuspojave, izjavila je direktorka Klinike za infektivne bolesti "Dr Fran Mihaljević" u Zagrebu Alemka Markotić.
U Hrvatskoj vakcinisano 46.000 građana
Foto: FoNet/AP
Markotić je za Hrvatsku televiziju (HTV) navela i da je zabeležena jedna teža nuspojava, a radilo se o alergijskoj reakciji koju su lekari spremno dočekali i "rešili kako treba".
 
Ona je rekla da se nakon druge doze vakcine očekuju "neke nuspojave poput temperature i bolne ruke", ali da nisu registrovane opasne nuspojave ni tokom kliničke studije, ni prilikom vakcinacije u zemljama u kojima je vakcinisan veći broj ljudi.
 
Markotić je najavila da će Hrvatska uskoro imati odobrene vakcine od četiri proizvođača jer je velike količine naručila od kompanije Astrazeneka.
 
Prema njenim rečima, ohrabruje i najava za vakcinu "Džonson&Džonson", za koju će, kako je ocenila, "izgleda mnogo brže moći da se preda dokumentacija".
 
Tvrdeći da je epidemiološka slika sve bolja, Markotić je sugerisala da pri popuštanju mera treba biti oprezan, jer se širi novi soj virusa.
 
U poslednja 24 sata u Hrvatskoj je registrovano 379 novih slučajeva zaraze korona virusom, a umrlo je 28 obolelih.
  • Alo bre

    17.01.2021 22:57
    Rusofili braćo
    naša pravoslavna braća i brat si prešli u komšiluk,a nas ko hebe,toliki broj će kod nas biti oko nove 2022,šta mi da radimo,a ovi naši milioni komada otišlo na alibabu

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.