Slepa ulica u Ljubljani dobila naziv po Beogradu

Gradski većnici Ljubljane sinoć su imenovali nekoliko ulica, parkova i trgova, paralelno sa usvajanjem gradskog budžeta.
Slepa ulica u Ljubljani dobila naziv po Beogradu
Foto: Pixabay
Slepa ulica u BTC kupovnom centru se zove Beogradska ulica, a ulice su dobili i Sarajevo i Švedska, prenela je agencija STA.
 
Imena su predložili članovi gradskog odbora, a većnici su podržali predlog.
 
Beogradska ulica ide ka severozapadu Ljubljane i završava se nakon 235 metara ogradom.
  • @Deks

    19.01.2021 18:00
    Knjigu u šake, mada je dovoljna i Vikipedija. Slovenija je pripadala habzburškim naslednim zemljama a Srem, Banat i Bačka Ugarskoj. Nisu imali ništa zajedničko (valutu, zakone, itd.). osim vladara. Habzburzi su jedno vreme vladali i Španijom, Nizozemskom, Lombardijom, Toskanom itd...Znači i Firenca, Milano, Brisel, Briž bi neizostavno morali da imaju Vojvodjansku ulicu. Koliko dugo je postojala Vojvodina u Habzburškoj monarhiji? Možda joj je, ipak, administrativni centar bio Temišvar? Pod vlašću Habzburga su duže od Vojvodjana živeli Kordunaši, Banijci i deo Ličana - znači li to da su i "civilizovaniji"?
  • Marjaskas

    19.01.2021 17:14
    Moze i kod nad LJubljanska ulica ali zagrebacka ne moze
  • NS

    19.01.2021 15:52
    A gde ono beše Ljubljanska ulica u Beogradu?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet