ToMontenegro možda počne sa radom do aprila, karta za Beograd neće poskupeti

Državni sekretar u Ministarstvu kapitalnih investicija Crne Gore Zoran Radunović saopštio je da bi nova nacionalna aviokompanija ToMontenegro u najboljem slučaju mogla da počne da radi do 1. aprila i da bi trebalo da liči na neku lou kost kompaniju sa minimalnim troškovima.
ToMontenegro možda počne sa radom do aprila, karta za Beograd neće poskupeti
Foto: Pixabay
"Ako nasledimo sve što poseduje Montenegro erlajns, rad, iskustvo, znanje, kod šer ugovore, očekujemo da ćemo sve preneti na novu kompaniju. Ako to uspemo, očekujemo da možemo da krenemo i pre 1. aprila. Ako ne dobijemo da nasledimo sve što poseduje MA, stvaranje kompanije će ići teže", rekao je Radunović za TVCG.
 
On je naveo da nije bilo prostora da se nastavi nesmetan saobraćaj Montenegro erlajnsa i da je Montenegro erlajns izuzetno loše poslovao, što je dovelo do visokih dugova i samo za 2019. godinu imali su porast troškova za 7,5 odsto.
 
Prema njegovim rečima, dva aviona Montenegro erlajns su operativna, dok su dva prizemljena zbog kvarova. Govoreći o cenama karata, on je rekao da je s Er Srbijom dogovoreno da neće biti poskupljenja na relaciji Podgorica-Beograd.
 
Radunović je naveo da već četvrti mesec zaposleni iz MA nisu primili plate i da se očekuje da će stvaranjem nove aviokompanije određeni broj zaposlenih MA biti uposlen, a da je za one koji ostanu bez posla predviđen socijalni program.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.