Novi minimalac u Sloveniji 1.024 evra, sindikati nezadovoljni

Ministar rada Slovenije Janez Cigler najavio je nakon sastanka sa predstavnicima slovenačkih sindikata da će u ovoj godini minimalna zarada biti povećana sa dosadašnjih 941 na 1.024 evra bruto.
Novi minimalac u Sloveniji 1.024 evra, sindikati nezadovoljni
Foto: 021.rs
Ovo se smatra drugom najznačajnijom od osam mera u zakonu o ekonomskoj pomoći tokom epidemije virusa korona u Sloveniji, prenosi agencija STA.
 
Nova formula izračunavanja minimalne garantovane zarade u Sloveniji određuje da ona mora biti najmanje 20, ali ne i više od 40 odsto iznad minimalnih troškova života.
 
Sindikati nisu zadovoljni ovakvim pristupom vlade, a predsednik PERGAM, Konfederacije slovenačkih sindikata, Jakob Počivavšek upozorava da povećanjem nisu obuhvaćena realna povećanja troškova života od 2017. godine kada je poslednji put obračunato koliko iznose ti minimalni troškovi.
  • The Lalosh

    20.01.2021 14:27
    @Marjaskas
    Ako je loše, a ti dođi ovde. Mi smo lideri regiona. Balkanski tigrovi...

    Jbg... Bili su u pravu oni što su tvrdili da će Slovenci skapavati od gladi kada ne budu imali kome da prodaju krš od svojih proizvoda i odakle pšenicu da uzimaju.
    Evo sad će ravno 30 godina kako izumiru. Ne znam samo kako su tako žilavi ti "bečki konjušari". Trebalo je već davno da nas mole da im oprostimo.
  • Marjaskas

    20.01.2021 10:38
    Radim 13 godina u Sloveniji stedim gde god mogu i opet prebijene banke nemam, a vi i dalje zivite u iluziji kako je u Slovenija raj na zemlji
  • Bruto

    20.01.2021 10:29
    Bruto
    Slažem se da je minimalac u Srbiji mali, i slažem se da treba da bude veći. Samo bih nagovestio da ne treba porediti bruto minimalac u Sloveniji sa neto platom u Srbiji.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet