VIDEO: Inauguracija novog predsednika SAD Džozefa Bajdena

Džo Bajden danas polaže zakletvu u Vašingtonu uz strogi protokol, čime će zvanično postati 46. predsednik SAD.
VIDEO: Inauguracija novog predsednika SAD Džozefa Bajdena
Foto: FoNet/AP
Inauguraciju možete pratiti uživo na portalu 021.rs.
 

 
Bajden je stigao u zgradu Kapitola gde će biti proglašen za novog predsednika SAD-a.
 
Nakon što je Donald Tramp danas napustio Belu kuću, novi predsednik Sjedinjenih Američkih Država napisao je na Tviteru: "Ovo je novi dan u Americi".
 
Bajden je prisustvovao prethodno misi u katedrali Sent Metju u Vašingtonu zajedno sa liderima demokrata i republikanaca u Kongresu u znak jedinstva uoči početka njegovog mandata u Beloj kući. Budući 46. predsednik SAD na misi je bio u pratnji supruge Džil Bajden i šefova oba doma američkog Kongresa, iz redova demokrata Nensi Pelosi i Čaka Šumera, a iz redova republikanaca Kevina Makartija i Miča Mekonela.
 
Trojica bivših američkih predsednika - Džordž Buš, Barak Obama i Bil Klinton, stigli su sa suprugama na Kapitol Hil u Vašingtonu, da bi prisustvovali današnjem stupanju na dužnost novoizabranog predsednika SAD Džozefa Bajdena.
 
Bajden danas polaže zakletvu u Vašingtonu uz strogi protokol, čime će zvanično postati 46. predsednik SAD. 
 
Ceremonija inauguracija nazvana "Ujedinjena Amerika" neće biti kao ranije inauguracije, jer su organizatori i lokalne vlasti Vašingtona pozvali Amerikance da ne dolaze već da ceremoniju prate onlajn u svojim domovima. Bezbednost u Vašingtonu će biti pojačana dok je Pentagon saopštio da će uputiti 20.000 vojnika Nacionalne garde.
  • kole

    21.01.2021 14:07
    čuj pametnicu
    @Singrrr

    Kakve veze s vezom ima sve što me pitate u komentaru(prvo visokoobrazovan čovek se ne obraća na TI), poenta da su ovo zlikovci političari koji svetu nikakvo dobro doneti neće, ni Srbiji, a ni Vama tako prepametnom!
  • Dragan

    20.01.2021 21:10
    Ah
    Bivši predsednik SADa Džimi Karter poslao telegram jer nije mogao da prisustvuhe inaiguraciji (bolest).
  • Singrrr

    20.01.2021 19:30
    Pitanje za Koleta
    A koji si ti visok kvalitet, momcino? Clan akademije nauka i moralna gromada? Sta su ti mama i tata, na kom prestiznom univerzitetu si studirao?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet