Zeleno svetlo Mađarske za upotrebu ruske vakcine, Orban kritikovao sporost distribucije vakcina u EU

Mađarske vlasti registrovale su rusku vakcinu protiv korona virusa, ignorišući pozive iz Brisela da se drži zajedničke evropske politike za imunizaciju.
 Zeleno svetlo Mađarske za upotrebu ruske vakcine,  Orban kritikovao sporost distribucije vakcina u EU
Foto: 021.rs
Ministar spoljnih poslova Mađarske Peter Sijarto bio je u četvrtak na putu za Moskvu da razgovara o kupovini, nakon što je mađarsko medicinsko telo dalo hitno odobrenje za vakcinu "sputnik V".
 
Premijer Viktor Orban oštro je kritikovao sporost programa distribucije vakcina u EU. Do sada je oko 140.000 ljudi u Mađarskoj primilo vakcine "Fajzer-Bionteka" i "Moderne".
 
Takođe, mađarski zvaničnici u Pekingu pregovaraju o odobravanju vakcine kineske kompanije "Sinofarm".
 
Istraživanja pokazuju da su Mađari među najvećim skepticima u vezi sa vakcinama u Evropi, a manje od polovine je spremno za vakcinaciju.
  • Nemanja

    23.01.2021 16:26
    @Иги

    Uskoro nećemo ni mi... A kakve veze Englezi imaju sa Srbijom?
  • Mislilac

    22.01.2021 19:16
    mišljenje
    Apsolutno normalno rezonovanje Orbana! Baš ga briga koja zemlja je proizvela vakcinu, najvažnije je da je ima!!! Eu nema dovoljno vakcina u Hrvatskoj se prekida vakcinisanje jer ih nema dovoljno... Ko razume shvatiće.
  • Иги

    22.01.2021 11:49
    Енглези немају више проблема са дисфункционалном и вештачком творевином.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet