Milanović napustio obeležavanje godišnjice "Maslenice" zbog "Za dom spremni"

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović i vojni vrh napustili su obeležavanje godišnjice vojno-policijske akcije Maslenica zbog ustaškog pozdrava "Za dom spremni" u Zadru.
Milanović je, kako prenosi hrvatski portal Index, trebalo da učestvuje u programu obeležavanja 28. godišnjice akcije "Maslenica '93." u Zadru. On je, međutim, odbio da učestvuje i vratio se u Zagreb.
 
Hrvatski predsedik se na takav korak odlučio pošto je saznao da prema protokolu na obeležavanju učestvuju i dve osobe koje na sebi imaju ustaško obeležje "Za dom spremni".
 
Zagrebačka N1 je prenela da se Milanović o svemu čuo i sa premijerom Andrejem Plenkovićem.
 
Portparol Milanovićevog kabineta izjavio je da je učešće napustio i načelnik Glavnog štaba Robert Hranj.
 
Milanović je prošle godine napustio godišnjicu u Okučanima zbog sličnih natpisa "Za dom spremni".
 
- Ne želim u tome učestvovati - rekao je Milanović tada i istakao da je reč o provokacijama.
  • peki

    22.01.2021 15:04
    pozdravi posvuda
    Onda vise nema gde da ide.
  • Šaraj malo

    22.01.2021 14:37
    Ne mogu da poverujem da postoji neko ko njemu "skida kapu", a svi zaboravljamo da nam je lično on na početku migrantske krize, samovoljno zatvorio granicu i naneo štetu od 24 miliona evra. Za čega da mi skidam kapu, zato što je napustio ustaški skup? Pa ko ne bi otišao sa skupa na kom se uzvikuje Sieg Heil?
  • Miki

    22.01.2021 13:23
    Bravo srbine!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet