Španski general dao ostavku zbog optužbe da je preko reda primio vakcinu

Visokopozicionirani španski general dao je danas ostavku nakon optužbi da je preko reda, odnosno pre prioritetnih grupa, primio vakcinu protiv covida-19.
Španski general dao ostavku zbog optužbe da je preko reda primio vakcinu
Foto: Pixabay
Ministarka odbrane Margarita Robles zatražila je obašnjenje od generala Miguela Angela Viljaroje, a kasnije je ministarstvo odbrane u objašnjenju ostavke navelo kako general "nikada nije nameravao da iskoristi privilegije koje bi narušile ugled Oružanih snaga i dovele u sumnju njegovu čast".
 
Dodaje se da je Viljaroja "doneo odluke za koje je smatrao da su ispravne", ali koje su "narušavale ugled oružanih snaga".
 
Od kraja decembra povećan je broj novozaraženih u Španiji, u petak je zabeleženo 42.885 novih slučajeva, a umrle su još četiri stotine građana, piše Rojters.
 
Do sada je u toj zemlji od covida-19 umrla ukupno 55.441 osoba, prenosi Indeks.hr. 
  • Ivan

    24.01.2021 00:00
    .
    E, to se zove obraz

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet