Prvi slučaj virusa korona na Novom Zelandu nakon dva meseca

Novi Zeland je prijavio prvi slučaj zaraze virusom korona posle više od dva meseca.
Ministar zdravlja Ešli Blumfild rekao je da se radi o 56-godišnjoj ženi koja se nedavno vratila iz Evrope. Kao i ostali putnici koji su se vratili, provela je 14 dana u karantinu i dva puta je bila negativno testirana pre nego što se vratila kući 13. januara. Kasnije je razvila simptome i bila pozitivna na testu.
 
Blumfild je rekao da će zdravstveni službenici sprovesti testiranje genoma, ali da pretpostavljaju da je reč o zaraznijoj varijanti virusa.
 
Rekao je da se istražuje mogućnost da se putnica zarazila od nekog ko je boravio u istoj karantinskoj ustanovi.
 
Novi Zeland je za sada eliminisao lokalni prenos virusa. Blumfild je rekao da zvaničnici pojačavaju napore u pronalaženju kontakata i testiranjem i nadaju se da će narednih dana imati više informacija o slučaju.
  • Makarenko

    24.01.2021 11:42
    To je prava država gde političari rade isključivo u interesu svojih građana!
  • Boskic

    24.01.2021 10:08
    Po meni Novi Zeland je najbolje odreagovao u ovoj pandemiji, i trenutno mi je drzava na vrhu liste zemalja u koju planiram da se preselim u bliskoj buducnosti

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Odbor Saveta Evrope sutra o prijemu Kosova

Odbor Parlamentarne skupštine Saveta Evrope (PSSE) za politička pitanja i demokratiju razmatraće sutra izveštaj Dore Bakojani o aplikaciji Kosova za prijem u Savet Evrope.

Odloženo izručenje Asanža u SAD

Sud u Velikoj Britaniji saopštio je danas da osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž još ne može biti izručen SAD koje ga terete za špijunažu.