Oštre mere stupile na snagu u Oslu: Sve zatvoreno, zabranjena sva okupljanja

U Oslu su stupile na snagu nove pooštrene mere koje je uvela Vlada Norveške kako bi se sprečilo širenje virusa korona.
Oštre mere stupile na snagu u Oslu: Sve zatvoreno, zabranjena sva okupljanja
Foto: Pixabay
Novim merama zabranjena su sva okupljanja u zatvorenom i na otvorenom, osim sahrana.
 
Zatvorene su sve trgovine i tržni centri sa izuzetkom samoposluga, apoteka i benzinskih pumpi, a poslodavcima je naloženo da zaposlenima omoguće rad od kuće u što većem obimu. Do kraja januara zabranjen je rad restoranima, teretanama, bazenima, spa centrima, hotelskim bazenima i sličnim objektima.
 
Prekinute su sve sportske i kulturne aktivnosti za decu i odrasle.
 
Zatvorene su sve biblioteke, muzeji, pozorišta, bioskopi, kao i sva ostala javna mesta i lokacije na kojima se građani okupljaju.
 
Pooštrene mere primenjivaće se u opštinama Enebak, Frogn, Indre Ostfold, Mos, Nesoden, Nordre Follo, Oslo, Vestbi, Valer i Os.
 
U poslednja 24 sata u Norveškoj je registrovano 238 novih infekcija korona virusom. Od marta prošle godine u Norveškoj su registrovana 60.803 slučaja zaraze, od čega 16.740 u glavnom gradu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Četiri osobe poginule u jakoj oluji u Hjustonu

Četiri osobe su poginule juče u Hjustonu, u američkoj saveznoj državi Teksas, u jakoj oluji koja je izazvala i velike materijalne štete, brojne probleme u energetskom sistemu i lomila drveće.