Britanski naučnici o simptomima infekcije novim sojem korone

Britanski naučnici su ukazali da je ključno to da se što ranije prepoznaju simptomi infekcije novim sojem korona virusa koji se velikom brzinom širi po Velikoj Britaniji.
Britanski naučnici o simptomima infekcije novim sojem korone
Foto: Pixabay
Simptomi su slični kao i kod prve varijante korona virusa: visoka temperatura, neprekidno kašljanje, gubitak čula mirisa, ali i crvenilo i izrasline na jeziku, prenosi britanski Ekspres.
 
Simptomi kod zaraženih novim sojem korone mogu da variraju od izuzetno teških do gotovo neosetnih.
 
U izveštaju koji je nedavno objavljen u Velikoj Britaniji, navodi se da postoje "realne mogućnosti" da je kod zaraženih novim sojem korona virusa uočena veća stopa smrtnosti.
 
Iako podaci nisu definitivno potvrdili veću smrtnost, premijer Velike Britanije Boris Džonson je izjavio da "postoje neki dokazi da je novi soj korona virusa u vezi s većom stopom smrtnosti".
  • Lekar u penziji.

    25.01.2021 09:57
    Nosilac virusa nije šišmiš niti pangolin.


  • Podbarac

    25.01.2021 07:09
    @od "slepog miša"???
    Nikada i nije bilo - osim toga, sada se zna da se od njega oboljevalo već sredinom 2019 i u Evropi, ali i u Americi - dotle ga i nije bilo u Kini. Tačnije dok jedna jedinica US-Army nije posetila Wuhan u avgustu-septembru 2019,

    I gle čuda! ojednom mesec dana kasnije kreće pojava pa epidemij u Kini... S obzirom da je praktično inficiran (i relativno brzo otkriven) izročnik, plus Kina jeste organizovanija od ostatka sveta, rezultat je da imaju skoro 4 puta manje obolelih od nas, a skoro 200 puta više stanovnika...

    Naravno, tu je i "pismo" US čalnicama NATo (i Izraelu) is spetembra 2019, da je krenula zaraza... Naravno "strogo poverljivo" i ne za javnost... Tolko.
  • Dragan

    25.01.2021 06:09
    Ah
    Jel to onaj farbani u žuto koji je rekao o "imunitetu krda" da bi bogati britanci sačuvali bogatstvo i ne dali novac za masovnu vakcinaciju.Imunitet krda tj masovna imunizacija-bajke za malu decu.I u Iranu kažu ako se raznešeš bombom ideš u raj.Hoćemo lekare a ne ovakve.Razumljivo da on kao desničar hoće bogatstvo da sačuva.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.