SZO planira da odobri i kineske vakcine

Svetska zdravstvena organizacija (SZO) planira da odobri nekoliko zapadnih i kineskih vakcina protiv kovid-19 u narednim nedeljama i mesecima, kako bi rešila nedostatak i isporuke vakcine širom sveta, objavila je Kineska medijska grupa (CMG).
SZO planira da odobri i kineske vakcine
Foto: 021.rs
Očekuje se da će vakcine iz britanske kompanije Astrazeneka i Instituta za serume u Indiji dobiti odobrenja Svetske zdravstvene organizacije u januaru ili februaru, a vakcina koju je proizvela južnokorejska kompanija SK Bionauka u februaru, piše u internom dokumentu SZO u koji su mediji imali uvid.
 
Taj dokument takođe pokazuje da SZO razmatra brzo odobravanje dve kineske vakcine koje su razvili Sinofarm i Sinovak Biotek.
 
Kako se, navodi, te kineske vakcine bi mogle da budu odobrene u martu.
  • Vlada

    25.01.2021 11:06
    Da to nije ona vakcina koju su Brazil i još neke države prestale koristiti jer je naj lošija i naj neefikasnija?
    Pa su ih Kinezi lepo zamolili da ne puštaju rezultate u javnost dok ne provere...
    Neka šefa SZO time ubodu ako je toliko kvalitetna, a ne da se vrh kineske vlade vakciniše evropskim i američkim dok raji i ostatku sveta prodaje muda pod bubrege.
    I da im je vakcina dobra i da nemaju problema sa govnetom koje je usralo ceo svet.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet