Tiktok blokiran delu korisnika u Italiji zbog smrti devojčice

Desetogodišnjakinja iz Palerma umrla je od gušenja nakon što je učestvovala u Tiktok izazovu koji se naziva "blackout", zbog čega je pokrenuta istraga i delu italijanskih korisnika blokiran pristup ovoj aplikaciji.
Tiktok blokiran delu korisnika u Italiji zbog smrti devojčice
Foto: Pixabay
Devojčica je umrla tako što je stavila pojas oko vrata i zadržavala dah dok je snimala video za pomenutu aplikaciju.
 
"TikTok i Jutjub su bili njen svet, tako je provodila vreme", rekao je otac devojčice za "Corriere della Sera".
 
Pokrenuta je istraga čiji je cilj da utvrdi da li je reč o mogućem podsticaju na samoubistvo, kao i da li je iko pozvao devojčicu da učestvuju u pomenutom izazovu, piše Guardian.
 
Pristup Tiktoku do 15. februara blokiran je za sve korisnike u Italiji koji ne mogu da dokažu da li su dovoljno odrasli za korišćenje te aplikacije.
 
Iz Tiktoka kažu da nisu pronašli sadržaj koji je mogao podstaći devojčicu da učestvuje u izazovu, te da će pomoći vlastima u istrazi incidenta.
 
"Sigurnost zajednice na Tiktoku je naš prioritet. Zbog ovoga ne dopuštamo sadržaj koji podstiče, promoviše ili veliča ponašanje koje bi moglo biti opasno", rekao je predstavnik ove kompanije. 
 
Ova popularna društvena mreža koristi se za deljenje video zapisa, a mnogi roditelji su deci zabranili njeno korišćenje u septembru prošle godine, kada je Tiktokom počeo da kruži snimak samoubistva tridesettrogodišnjeg Amerikanca.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet