"Džonson & Džonson" sledeće nedelje predstavlja vakcinu protiv kovida

Američka kompanija "Džonson & Džonson" trebalo bi sledeće nedelje da objavi rezultate treće faze ispitivanja svoje vakcine protiv korona virusa, prenosi CNBC.
"Džonson & Džonson" sledeće nedelje predstavlja vakcinu protiv kovida
Foto: 021.rs (Ilustracija)
U kompaniji navode da će rezultati biti opsežni i veoma inkluzivni u pogledu obuhvaćenosti različitih grupa utemeljenih na etnicitetu, starosti, geografskom podneblju, uključujući Afroamerikance, Latinoamerikance i starije osobe. Moguće je da će biti razlika u rezultatima ispitivanja na mestima kao što je Južna Afrika, gde je otkriven novi visokozarazni mutirani soj virusa.
 
Vakcina kompanije "Džonson & Džonson" mogla bi da dobije dozvolu za upotrebu već tokom sledećeg meseca.
 
Za razliku od drugih vakcina koje su dobile dozvolu za upotrebu u SAD, vakcina kompanije "Džonson & Džonson" se ne prima iz dve doze sa razmakom od tri do četiri nedelje, već zahteva samo jednu dozu, pojednostavljujući čitav proces imunizacije.
 
Moderna je juče saopštila da radi na pojačanju vakcine protiv soja otkrivenog u Južnoj Africi nakon što je otkrila da je manje efikasna protiv ove mutacije.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet