Britanski soj virusa korona u Severnoj Makedoniji još od decembra

Ministarstvo zdravlja Severne Makedonije saoštilo je da je tokom analize podataka pozitivnih pacijenata u januaru, u privatnoj laboratoriji za genetiku otkrivena mutacija britanskog soja virusa u jednom uzorku.
Britanski soj virusa korona u Severnoj Makedoniji još od decembra
Foto: Pixabay
Reč je o 46-godišnjem muškarcu koji se već oporavio, odnosno u bazi podataka Instituta za javno zdravlje pacijent je evidentiran kao oporavljen 22. januara 2021. godine.
 
Pacijent je prvi put 29. decembra 2020. godine, zbog temperature i otežanog disanja, uradio brzi test, koji je bio pozitivan. Nekoliko dana kasnije urađen mu je i PCR test koji je takođe bio pozitivan.  
 
Pacijent nije prijavio nikakve kontakte niti je izjavio da je putovao u inostranstvo.
 
Laboratorija u bolnici "Žan Mitrev" specijalnom PCR metodom utvrdila je da se kod pacijenta sumnja na mutaciju virusa, a zatim je izolovala uzorak. 
 
Prema informacijama prosleđenim Ministarstvu zdravlja, sve mutacije koje definišu britanski soj identifikovane su u uzorku tog pacijenta.
  • B

    27.01.2021 19:48
    Svi smo koronasi sada
    A neko da je umro od kancera,auto imunih bolesti,mozdanog i srcanog udara je li ima od decembra ili nema niko?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Slavili Hitlerov rođendan, pa privedeni

Austrijska policija saopštila je da je privedeno četvoro Nemaca nakon što su položili bele ruže na prozor kuće u kojoj je rođen Adolf Hitler u zapadnoj Austriji, povodom godišnjice njegovog rođenja.