Crnogorska ministarka zdravlja: Srbija ponudila da donira Fajzerove vakcine

Ministarka zdravlja Crne Gore Jelena Borovinić-Bojović izjavila je da se u narednih nekoliko dana očekuje dolazak ruskih vakcina, a da će tačan datum biti objavljen kada dobiju informacije iz Rusije, kao i da je Srbija ponudila da donira Fajzerove vakcine Crnoj Gori i Severnoj Makedoniji, ali se čeka odobrenje Fajzera.
Crnogorska ministarka zdravlja: Srbija ponudila da donira Fajzerove vakcine
Foto: 021.rs
Ona je za TV Vijesti rekla da se očekuje isporuka od 50.000 vakcina u prvom kvartalu i 50.000 u drugom kvartalu, a pošto se dolazak vakcina očekuje etapno, u prvoj isporuci trebalo bi da stigne 5.000 doza.
 
Kada je reč o Fajzerovoj vakcini, Jelena Borovinić-Bojović je navela da se očekuje potpisivanje ugovora i dolazak njihovih vakcina do početka marta.
 
Borovinić-Bojović tvrdi da je Vlada uradila sve kako bi vakcine što pre stigle u Crnu Goru i da nije odbila nijednu donaciju, ali da nisu mogle biti prihvaćene jer bi, kako kaže, ugrozili bilateralne odnose sa zemljama sa kojima pregovaraju o vakcini, prenela je RTCG.
  • dijasporac

    03.02.2021 20:25
    Sinel kakva ekipa sebicnjaka! Ne damo nase, ne damo nase, nismo se mi vakcinisali... kako sa takvim gradjanima da vam predsednik ispadne veliki laf, dobrocinitelj iz komsiluka,ilantrop. Sta je on bogu zgresio da ima tako nezahvalne gradjane? Da ima bolje gradjanstvo gde bi njemu bio kraj... a ni ne bi trebao da radi 25 sati dnevno, mogao bi ponekad i predahne od brige i rada.

    Uzgred, nadju se Ajnstajn i Vucic i sednu na pice. Zali se Vucic Ajnastajnu: "E moj Alberte, sta smo sve mi uradili za covecanstvo... pogotovo JA!". Anstajn preko case onako rugaljivo: "E moj Alek, sve je to relativno..."
  • Xragan

    03.02.2021 14:23
    Ah
    Prijavio se 13 i danas primam vakcinu.Dobio poziv kao i PDF preko e mail dokument delimično oni popunili koji treba da dopunim adresa i još neke sitnice i da dam onom ko me vakciniše.Znači treba da dobijete tkzv Saglasnost preko elektronske pošte da bi išlo brže,a možete i na mestu vakcinacije.Ja recimo treba posle 16h na sajmu.Vakcine su juče došle i dolaze po nedeljnoj turi jer i na -75 one mogu trajati pet dana.
  • opaa

    03.02.2021 12:42
    Gde se ima, tu se i rasipa, nije beg cicija...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izabrana treća vlada Andreja Plenkovića

Posle desetočasovne rasprave Hrvatski sabor je izglasao treću vladu Andreja Plenkovića, bivšeg i budućeg premijera i predsednika Hrvatske demokratske zajednice (HDZ).

Četiri osobe poginule u jakoj oluji u Hjustonu

Četiri osobe su poginule juče u Hjustonu, u američkoj saveznoj državi Teksas, u jakoj oluji koja je izazvala i velike materijalne štete, brojne probleme u energetskom sistemu i lomila drveće.