Za trostruko ubistvo u Splitu osuđen na 40 godina zatvora

Splitski sud je prvostepeno na 40 godina zatvora osudio 26-godišnjeg Filipa Zavadlava zbog prošlogodišnjeg trostrukog ubistva u centru Splita.
Za trostruko ubistvo u Splitu osuđen na 40 godina zatvora
Foto: 021.rs (Ilustracija)
Sudsko veće Županijskog suda osudilo je Zavadlava zbog likvidacije trojice muškaraca u januaru prošle godine, Marina Bobana (24), Jurice Torlaka (38) i Marina Ožića Paića (25) sa 37 metaka iz automatske puške, prenela je Slobodna Dalmacija.
 
Kako navodi splitski dnevnik, optužnica je teretila Zavadlava da je krenuo u ubilački pohod u samom centru Splita, naoružan kalašnjikovim i da je iz bezobzirne osvete prema većem broju osoba iz narkomanskog miljea koji su iznuđivali, pretili i fizički napadali njegovog brata i njega, likvidirao trojicu muškaraca.
 
Tužilaštvo je tražilo da mu se izekne maksimalna kazna od 50 godina. Posle ubistva, psihijatri su utvrdili da Zavadlav ima poremećaj ličnosti.
 
Suđenje optuženom je počelo u avgustu 2020, a na sud je dolazio iz zatvora u Gospiću.
 
Agencija Hina navodi da je u vreme suđenja obezbeđenje bilo na najvišem nivou, a pred kraj procesa su Zavadlav i pravosudni policajci nosili neprobojni "pancir" prsluk. Dodaje se i da je sve vreme bio u lancima oko ruku i nogu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet