Đaci u Beranama zasadili lipu u čast Balaševiću

Učenici Srednje stručne škole u Beranama posadili su u školskom dvorištu drvo lipe u čast preminulog kantautora Đorđa Balaševića.
Đaci u Beranama zasadili lipu u čast Balaševiću
Foto: 021.rs
Kako navodi Radio Berane, inspiracija su im bili njegovi stihovi: "Ko nije drvo razumeo prvo, pa tek onda sadio, taj nije ništa uradio. I, shvatiće kad-tad da ne zna šta je hlad".
 
A ideju im je dao profesor Mehdi Bata Adrović, prenose podgoričke Vijesti.
 
"Izgubili smo jedno veliko ime. Đoleta možda nismo poznavali lično, ali je kroz svoje stihove dopirao do onog najdubljeg u nama i činilo se kao da on veoma dobro poznaje sve nas. Nadam se da će ispod ove lipe neki novi klinci još dugo govoriti njegove stihove", rekao je Adrović.
 
Predsednica đačkog parlamenta Srednje stručne škole, Inera Latić, rekla je da očekuje da će lipa u sadašnjim i budućim generacijama buditi lepa sećanja i uspomene na Balaševićevo stvaralaštvo i njegovu ličnost.
 
"Nadam se da će se uz 'Jednom su sadili lipu' i ostale njegove stihove i ubuduće uživati, jer je Đorđe svakako osoba koja je za sobom ostavila neizbrisiv trag", rekla je Latić.
 
U mnogim gradovima u regionu građani su se prethodnih dana okupljali i palili sveće u znak sećanja na Balaševića, koji je preminuo u petak u 67. godini.
  • Đura

    24.02.2021 15:47
    A šta mi Novosađani čekamo?
  • Moreeee!

    24.02.2021 13:27
    Novosadjani, a mi?
    Umesto sto dozvoljavamo bratiji da sece svako drvo koje im se nadje na putu " investicija" i bizMisa, zasto ne krenemo da sadimo svuda drvece, da vratimo zeleni Novi Sad i otrgnemo ga od betoniranja?
    To bi bila najveci pomen Djoletu, a ne nekakva ulica ili most!?
  • Bela

    24.02.2021 13:16
    Jednom su sadili Lipu
    Svaka Cast ucenicima i profesoru !
    Vrednosti uvek opstaju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet