Severnokorejac plivao šest sati da bi prebegao u Južnu Koreju

Jedan Severnokorejac je uspeo da prebegne u Južnu Koreju plivajući šest sati, saopštili su južnokorejski zvaničnici.
Severnokorejac plivao šest sati da bi prebegao u Južnu Koreju
Foto: Pixabay
To je izazvalo kritike južnokorejske opozicije i medija jer je vojska Južne Koreje bila spora u potrazi za beguncem. Kada je alarm detektovao upad, južnokorejskoj vojsci je bilo potrebno tri sata da pronađe čoveka.
 
Begunac, koji ima oko 20 godina, doplivao je do istočne obale severno od grada Goseonga.
 
Zvaničnici su rekli da je begunac plivao oko šest sati, a da je na sebi imao jaknu ispod ronilačkog odela i peraje. Morske struje su mu išle u prilog, a na kopno Južne Koreje je stigao preko kanalizacionih odvoda.
 
Više od 30.000 Severnokorejaca prebeglo je u Južnu Koreju od kraja Korejskog rata (1950-1953), ali je većina pobegla u Kinu.
 
Retko se begunci odlučuju za prelaz preko minskih polja demilitarizovane zone, gde patrolira hiljade vojnika, kao i za prelaz preko pomorske granice.
  • Slobodann

    24.02.2021 20:05
    Užas
    U nekim zemljama kao što je Severna Koreja pucaju ljudima u leđa kada pokušaju da izađu iz nje i hapse i zlostavljaju porodicu begunca. Takvo zlo ne bi trebalo da postoji u 21. veku, to je velika mrlja na savesti čovečanstva. Sve njihove simpatizere bih poslao tamo da iskuse iz prve ruke blagodeti te staljinističke monarhije.
  • BoeserWolf

    24.02.2021 13:36
    Cestitke momku, niko nije zasluzio sa se rodi u komunistickoj prciji

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Slavili Hitlerov rođendan, pa privedeni

Austrijska policija saopštila je da je privedeno četvoro Nemaca nakon što su položili bele ruže na prozor kuće u kojoj je rođen Adolf Hitler u zapadnoj Austriji, povodom godišnjice njegovog rođenja.