Prevaranti ponudili 400 miliona lažnih vakcina zemljama EU

Prevaranti su ponudili 400 miliona doza vakcina protiv korona virusa zemljama EU vrednih oko tri milijarde evra, izjavila su danas dva neimenovana zvaničnika iz Evropske komisije.
Prevaranti ponudili 400 miliona lažnih vakcina zemljama EU
Foto: Pixabay
Kako prenosi agencija Rojters, jedan od njih je rekao da su "trgovci" ponudili vladama EU vakcine kompanije Astrazeneka i uporedio situaciju sa sličnom na početku pandemije, kada su lažni trgovci iskoristili nedostatak maski i druge zaštitne opreme.
 
Jedan od zvaničnika kazao je agenciji Rojters da se radi o velikoj količini vakcina, kao i da niko ne zna šta se u njima zapravo nalazi, slana voda ili nešto drugo.
 
"U najboljem slučaju vakcina neće delovati, u najgorem radi se o veoma ozbiljnom problemu", rekao je on.
 
Drugi neimenovani zvaničnik izjavio je da je EK veoma zabrinuta zbog tih vakcina.
 
Evropska unija upozorila je ranije da je u porastu broj prevara u vezi sa vakcinama, kao i da lažne doze cirkulišu na tržištu.
  • E pa skeptici

    25.02.2021 14:54
    Ipak je važan brat Si
    Ništa bez direktne komunikacije predsednika, izgleda.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet