Bajden naredio napade u Siriji, prva vojna akcija otkako je postao predsednik

Američki predsednik Džo Bajden naredio je u četvrtak da se izvrše vazdušni napadi u istočnoj Siriji, piše danas Glas Amerike (VOA), navodeći da je reč o prvoj američkoj vojnoj akciji otkako je Bajden postao predsednik.
Bajden naredio napade u Siriji, prva vojna akcija otkako je postao predsednik
Foto: Pixabay
"Prema direktivi predsednika Bajdena, američke vojne snage su izvršile vazdušne udare na infrastrukturu koju koriste ekstremističke grupe koje podržava Iran u istočnoj Siriji", saopštio je portparol Pentagona Džon Kirbi.
 
Prema saopštenju Pentagona, gađana je infrastruktura ekstremističkih grupa koje podržava Iran, a akcija je izvedena kao odgovor na nedavne raketne napade na američke ciljeve u Iraku.
 
Vazdušni napadi su, kako navodi VOA, po svemu sudeći bili ograničenog obima, što smanjuje rizik od eskalacije. 
 
Bajdenova odluka da SAD izvrše udare samo u Siriji, a ne i u Iraku, bar za sada, daje vreme iračkoj vladi da sprovede sopstvenu istragu napada 15. februara u kojem su ranjeni Amerikanci.
 
Sirijska opoziciona Opservatorija za ljudska prava saopštila je da je najmanje 17 proiranskih boraca ubijeno je u američkim napadima u Siriji, kod granice sa Irakom.
  • Deki

    26.02.2021 13:10
    Deks
    Samo da ne budemo sledeci na listi
  • Sixy

    26.02.2021 12:52
    Eto, stekao je prvi uslov za dodelu Nobelove nagrade za mir
  • Kramp

    26.02.2021 12:13
    Nemojte puno da se palite to je i Tramp isto uradio
    https://www.defenseone.com/threats/2020/01/irans-soleimani-killed-trump-ordered-airstrike/162190/

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet