Dom zdravlja u Podgorici pokrenuo postupak zbog davanja cink-oksida trudnicama

Dom zdravlja Podgorici saopštio je da je zbog davanja cink-oksida trudnicama umesto glukoze u Domu zdravlja u Bloku V dvoje zaposlenih privremeno udaljeno sa posla, a doneta je i odluka o pokretanju postupka utvrđivanja odgovornosti protiv četiri zaposlena.
Dom zdravlja u Podgorici pokrenuo postupak zbog davanja cink-oksida trudnicama
Foto: Pixabay
Tri trudnice u ponedeljak ujutru iz podgoričkog Doma zdravlja hitno su transportovane u Klinički centar nakon što su pogrešno testirane na parametre šećera u krvi zbog čega im je pozlilo – umesto glukoze primile su cink-oksid. Iz Kliničkog centra rekli su da su sve tri žene juče otpuštene kući, da su dobrog opšteg zdravstvenog stanja, kao i njihove bebe.
 
"Dva zaposlena privremeno su udaljena sa rada, od dana 26.02.2021. godine, zbog postojanja okolnosti da su učinila težu povredu radne obaveze, do okončanja postupka za utvrđivanje odgovornosti", navodi se u saopštenju Doma zdravlja.
 
Zbog teže povrede radne obaveze doneta je Odluka o pokretanju postupka utvrđivanja odgovornosti za četiri zaposlena i to za odgovornog referenta za obezbedjenje lekova i sanitetskog materijala, strukovnog medicinsko-laboratorijskog tehnologa, laboratorijskog tehničara koji je pripremao pacijentkinje za OGTT analizu i glavnog laboratorijskog tehničara.
 
"Po sprovedenom postupku, te utvrđivanju odgovornosti za povredu radne obaveze, zaposlenima će biti izrečene najstrože mere propisane za ovu vrstu povrede radne obaveze, u vidu višemesečnih novčanih kazni i do mere prestanka radnog odnosa", saopšteno je iz Doma zdravlja.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Aprilski sneg pao u BiH i Hrvatskoj

U delovima Bosne i Hercegovine danas je počeo da pada sneg, a među prvima su se zabelili Bosanski Novi, Bosanska Kostajnica i Bosanska Krupa.