Crkva neće menjati obred krštenja nakon smrti bebe

Rumunska pravoslavna crkva nastaviće da potapa novorođenčad u vodu tokom ceremonije krštenja, saopšteno je, čime su odbačeni pozivi da se izmeni obred nakon što je beba od šest nedelja preminula početkom meseca tokom vršenja službe.
Crkva neće menjati obred krštenja nakon smrti bebe
Foto: Pixabay
Beba je preminula od srčanog udara u gradu Sučeava na severu Rumunije nakon ceremonije tokom koje je tri puta uronjena u svetu vodicu.
 
Tužilaštvo je pokrenulo istragu o ovom slučaju, koji je podelio mišljenja zvaničnika, crkve i vernika, pošto je više desetina hiljada Rumuna potpisalo peticiju da se umesto uranjanja bebe prskaju svetom vodicom.
 
Sinod rumunske pravoslavne crkve istakao je da sveštenici imaju obavezu da se pre krštenja sastanu sa roditeljima i da razgovaraju o zdravstvenom stanju dece, dok će teološke škole obratiti posebnu pažnju tokom predavanja o ovom činu.
 
Veći deo od 20 miliona stanovnika Rumunije su pravoslavni hrišćani i crkva ima značajan uticaj u društvu.
  • MojNS

    28.02.2021 21:01
    @irf540
    Ne, nego krstenje koje se da preziveti, to bi odgovaralo, pa bilo i online.
  • irf540

    28.02.2021 19:39
    ?
    "Jezivo"
    A više bi vam odgovaralo onlaj krštenje?
  • Jezivo

    28.02.2021 17:11
    Šta reći?
    Idioti!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.

Aprilski sneg pao u BiH i Hrvatskoj

U delovima Bosne i Hercegovine danas je počeo da pada sneg, a među prvima su se zabelili Bosanski Novi, Bosanska Kostajnica i Bosanska Krupa.