VIDEO: Izrael elektronskim narukvicama prati one koji se vrate iz inostranstva

Izrael je uveo elektronsku narukvicu za svoje državljane koji se vraćaju iz inostranstva, kako bi vlasti mogle da prate da li krše obaveznu izolaciju.
Ovaj probni program započet je juče na aerodromu Ben Gurijon sa 100 narukvica za elektronski nadzor.
 
Putnici koji dolaze iz inostranstva moraju da ostanu u karantinu i do dve nedelje, u hotelima koje plaća Vlada, kako bi se sa sigurnošću utvrdilo da li su zaraženi korona virusom, ali oni koji prihvate da nose opremu za eletronski nadzor mogu da idu svojim kućama, prenosi Rojters.
 
Sistem eletronskog nadzora alarmira vlasti ukoliko neko prekrši izolaciju i udalji se iz svoje kuće ili ukoliko skine narukvicu sa ruke.
 
"Moguće je da će se pilot program prerasti u projekat sa hiljadama narukvica za elektronski nadzor, kako bi se uspešno sprovodile mere izolacije koje je propisala vlada", saopšteno je iz kompanije SuperCom koja je osmislila narukvicu za elektronski nadzor.
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.