Bagdad blokiran zbog posete pape

U Iraku su na snazi velike mere bezbednosti, pred najavljenu posetu pape Franje. Čitav centar Bagdada je blokiran, na ulicama je raspoređeno na hiljade specijalaca sa dugim cevima.
Bagdad blokiran zbog posete pape
Foto: Pixabay
Papa će apelovati na hrišćane u Iraku, kojih je sve manje u toj zemlji, da ostanu i pomognu u obnovi nakon godina rata. U centru Bagdada su za doček poglavara Rimokatoličke crkve istaknuti bilbordi sa likom pape, uz natpis "Svi smo mi braća".
 
"Dolazim među vas u miru. Želim da vas upoznam, vidim vaša lica, posetim vašu zemlju, drevnu kolevku kulture", rekao je papa Franja u video poruci.
 
On je takođe izrazio želju da se "moli zajedno sa braćom i sestrama drugih verskih tradicija", navodeći da irački narod smatra kao "jedinstvenu porodicu muslimana, Jevreja i hrišćana".
 
Papa će u nedelju u Erbilu održati misu, a tokom trodnevne posete će se sastati i sa najvišim šiitskim zvaničnikom u Iraku. Rimokatolički poglavar je insistirao na putovanju uprkos porastu broja zaraženih korona virusom u Iraku i zabrinutosti za njegovu bezbednost.
  • Mihailo

    05.03.2021 22:21
    Samo redom
    Valjda treba prvo da obidje demokratske zemlje: Veliku Britaniju, i skandinavske države. Što da se Srbija gura pre "boljih" ? Nego, zadrti su ti protestantski demokrati pa ko zna kada ćemo doći na red. Možda nikad.
  • Medo

    05.03.2021 17:30
    Poseta
    Idite kodnjega pa ga gledajte kolko vam srce milo.
  • /

    05.03.2021 13:23
    Papa može da obiđe i većinski muslimanske zemlje, ali zato u Srbiji ne sme da poseti svojih 300+ hiljada vernika jer SPC u "sekularnoj" državi vodi glavnu reč.
    Vernici kojima se ne dozvoljava da ugoste svog poglavara su diskriminisani.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet