Migrant stradao u minskom polju kod Plitvica

U eksploziji u području na kojem, kako se sumnja, ima mina, kod Saborskog, blizu Plitvičkih jezera, jedan migrant je poginuo a nekoliko ih je povredjeno, saopštio je MUP Hrvatske.
Migrant stradao u minskom polju kod Plitvica
Foto: Pixabay
Policija i pirotehničari spasli su deset ilegalnih migranata iz tog minski sumnjivog područja u blizini granice BiH i pružili im lekarsku pomoć. Jedna povredjena osoba je u životnoj opasnosti.
 
MUP Hrvatske saopštio je da je grupa stranih državljana nezakonito ušla u Hrvatsku i u šumskom predelu kod mesta Blata naišla na miniski sumnjivo područje.
 
Mladji muškarac je nagazio na eksplozivnu napravu i poginuo, dok su ostale osobe iz grupe povredjene. Svi, osim jednog povredjenog, otiše su pre dolaska policije.
 
Pripadnici Antiterorističke jedinice Lučko su helikopterom pretraživali teren i u ranim večernjim satima locirali ostale osobe iz grupe. Putem razglasa iz helikoptera su ih upozorili da se nalaze u minski sumnjivom području i da se ne kreću do dolaska spasilačkog tima.
 
Posle višečasovnog rada i stvaranja sigurnog koridora, deset osoba je spaseno.
  • X

    06.03.2021 18:39
    X
    Nije to mesto blizu Bosne
  • cluffas

    06.03.2021 10:55
    Jadni ljudi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet