Protesti na Madagaskaru zbog neefikasne borbe protiv korone

Više stotina ljudi danas je u prestonici Madagaskara protestovalo zbog lošeg korišćenja sredstava namenjenih borbi protiv epidemije korona virusa i rasta cena osnovnih namirnica.
Protesti na Madagaskaru zbog neefikasne borbe protiv korone
Foto: Pixabay
Protest su nadzirale jake policijske snage.
 
Opoziciona poslanica rekla je okupljenim ljudima da je Madagaskar dobio 600 miliona dolara pomoći za borbu protiv virusa, ali da "niko od te pomoći nije imao koristi“.
 
Reakcija vlade predsednika Madagaskara Andrija Ražoeline na pandemiju korona virusa je predmet oštrih kritika opozicije. Ražoelina je prošle godine predstavio jedan biljni čaj kao lek koji pomaže zaraženima, što je osudila i Svetska zdravstvena organizacija.
 
Prema zvaničnim podacima, od kovid-19 na Madagaskaru je umrlo 297 ljudi.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet