Hrvatska nastavlja vakcinisanje Astrazenekom

Premijer Hrvatske Andrej Plenković izjavio je da se u toj zemlji nastavlja vakcinisanje Astrazenekom i da će se sačekati stav Evropske agencije za lekove (EMA).
Hrvatska nastavlja vakcinisanje Astrazenekom
Foto: 021.rs
"Stav struke u ovom konkretnom pitanju je takav da su koristi vakcinisanja veće nego bilo koji rizici koji su njima u ovom trenutku poznati", rekao je premijer novinarima u Daruvaru upitan o sve više država koje privremeno obustavljaju vakcinisanje Astrazenekom zbog stvaranja krvnih ugrušaka kod nekih koji su primili tu vakcinu.
 
On je dodao da se konsultovao s predstavnicima Hrvatske agencije za lekove, Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Ministarstva zdravlja.
 
"Niko od kolega koji su stručni, koji su lekari, za razliku od politike, u ovom trenutku nema nikakav dokaz na osnovu kojeg bi Hrvatska u ovom trenutku trebalo da obustavi vakcinisanje Astrazenekom“, naglasio je Plenković.
 
Plenković je rekao da je Hrvatska naručila i dodatne vakcine od proizvođača Fajzer. Hrvatska je preko EU naručila gotovo šest miliona doza vakcina različitih proizvođača.
 
Tako je po milion doza naručeno od Fajzera i Moderne, 2,7 miliona od Astrazeneke, 900.000 doza od Džonson i Džonson i 300.000 od Kjurvaka.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Četiri osobe poginule u jakoj oluji u Hjustonu

Četiri osobe su poginule juče u Hjustonu, u američkoj saveznoj državi Teksas, u jakoj oluji koja je izazvala i velike materijalne štete, brojne probleme u energetskom sistemu i lomila drveće.