Vlada Slovačke podnela ostavku zbog kupovine ruske vakcine

Slovački premijer Igor Matovič i cela njegova vlada podneli su danas ostavke, kako bi ublažili političku krizu izazvanu tajnim dogovorom o kupovini ruske vakcine protiv koronavirusa Sputnjik V.
Vlada Slovačke podnela ostavku zbog kupovine ruske vakcine
Foto: 021.rs
To je prva evropska vlada koja je pala zbog pandemije, ali koalicija od četiri stranke će ostati na vlasti, čime će se izbeći vanredni parlamentarni izbori.
 
Predsednica Zuzana Čaputova prihvatila je ostavku i dala mandat da formira vladu dosadašnjem ministru finansija Eduardu Hegeru koji je, kao i Matovič, iz stranke Obični ljudi. On je u nedelju najavio da će prihvatiti mandat za formiranje vlade.
 
Do krize vlade je došlo kada je početkom marta obelodanjen tajni sporazum koji je Slovačka potpisala o nabavci dva miliona doza ruske vakcine protiv kovida-19, Sputnjik V.
 
Matovič je poručio rusku vakcinu, uprkos protivljenju koalicionih partnera. Slovačka je teško pogođena pandemijom koronavirusa.
 
Uz nekoliko promena, očekuje se da će Hegerov kabinet biti isti kao i Matovičev, a novi premijer bi mogao već ove nedelje da položi zakletvu.
  • NS

    30.03.2021 23:10
    Eto vidite da ima i mnogo gorih od nas!
  • Znaci

    30.03.2021 21:21
    Nije
    Vazno zdravlje naroda nego kako su se svetski lopovi dogovorili da rasporede lovu
  • Dejan

    30.03.2021 19:41
    ccccc
    a ovi nasi se hvale jos sa velikim ciframa koje su ,,poslali,, i podelili okolo !!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet