Čaves boluje od raka

Predsednik Venecuele Ugo Čaves saopštio je da boluje od raka pošto mu je na Kubi odstranjen tumor, ali da se oporavlja.
Predsednik Venecuele Ugo Čaves saopštio je da boluje od raka pošto mu je na Kubi odstranjen tumor, ali da se oporavlja. Čaves je u jučerašnjem govoru emitovanom na televiziji rekao da je operacijom odstranjeno tkivo u kojem je bilo "malignih ćelija".

Predsednik Venecuele je dodao da je operacija izvedena posle prve, urađene 11. juna, kojom je uklonjen apsces u karlici. On je dodao da su zatim lekari počeli da sumnjaju na druge probleme, dok mu je vest o tumoru saopštio Fidel Kastro. Niz analiza je "potvrdio prisustvo tumora sa kanceroznim ćelijama, tako da je za njegovo potpuno uklanjanje bila neophodna druga operacija", rekao je Čaves.

Predsednik Venecuele nije precizirao kada je izvedena druga operacija. On je rekao da njegovo zdravstveno stanje "zadovoljavajuće napreduje", da prima komplementarnu terapiju za uklanjanje malignih ćelija i da "nastavlja put potpunog oporavka". Čaves, prema oceni agencije Asošiejted pres, vidljivo mršaviji i bleđi, nije precizirao koja vrsta raka je otkrivena, niti je saopštio više informacija o terapiji koju prima.

Predsednik Venecuele je ocenio da je pogrešio što nije vodio više računa o svom zdravlju i odlazio na lekarske kontrole. On takođe nije naveo koliko još planira da se oporavlja na Kubi, a takođe nema podataka ni kada, ni gde je snimljen njegov govor. Čavesov govor je emitovan posle sve češćih nagađanja o njegovom zdravstvenom stanju među građanima Venecuele, koje nije umirilo ni objavljivanje slika i snimaka Čavesa i Kastra.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.