Miš nađen u zamrznutom povrću poreklom iz Srbije

Zbog sumnje da je u jednom pakovanju povrća nađen miš, Agencija za hranu i veterinarstvo Severne Makedonije je danas zabranila promet zamrznutog povrća "poreklom iz Srbije", pod nazivom "Sani fantazi Rojal miks" (Sunny Fantasy Royal mix).
Miš nađen u zamrznutom povrću poreklom iz Srbije
Foto: Pixabay (ilustracija)
"Sani fantazi" je robna marka lanca samousluga KAM, veoma popularnih zbog pristupačnih cena.
 
Fotografije smrznutog povrća s mišem, i to već u tiganju, u nedelju je objavio odbornik u Gradskoj skupštini Bitolja, Ivan Čulakoski. Na kesi povrća piše: "Poreklo: Srbija" i "Made in Serbia for KAM".
 
U saopštenju Agencija navodi da je "zbog sumnje na fizičku kontaminaciju (prisustvo miša)", trgovinskom lancu KAM naređeno da to zamrznuto povrće povuče iz svih radnji u Severnoj Makedoniji, a građani su pozvani, ukoliko su kupili taj proizvod, da ga "pažljivo otvore i pregledaju i ako utvrde prisustvo stanih tela da ga vrate" i da o tome obaveste Agenciju za hranu.
 
Dodaje se da Agenciji za hranu i veterinarstvo nije podneta prijava o nalaženju miša, ali je ona ipak najavila vanredni inspekcijski nadzor i proveru da li je zamrznuto povrće povučeno iz maloprodaje, a obaviće i pregled odredjenih primeraka iz svake serije ovog proizvoda.
  • Miš piš

    06.04.2021 08:56
    Sve po standardu...
  • Joca

    06.04.2021 08:43
    Mislim da je taj miš namerno uskočio u mešavinu jer je verovao da ista putuje u Ameriku ili na zapad Evrope. Rizikovao je smrzavanje da pobegne iz Sprdije, a završio u Makedoniji.

    Jadan mišonja!
  • brka

    06.04.2021 06:45
    e tako se stite domaci proizvodjaci od uvoznickog lobija.... a mi bi majku ptodali za malo mita ....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet