Virdžinija prva južna država koja je legalizovala marihuanu

Virdžinija je postala prva južnjačka američka država koje je legalizovala marihuanu za rekreativnu upotrebu.
Virdžinija prva južna država koja je legalizovala marihuanu
Foto: Pixabay
Poslanici u Kongresu te države izglasali su u sredu predlog guvernera Ralfa Nortama za izmene zakona, kako bi bilo odobreno da odrasle osobe od jula mogu da poseduju i gaje male količine te opojne droge.
 
Predlog koji je Nortam vratio skupštini na usvajanje pretrpeo je značajne izmene u odnosu na verziju koja je odbačena u februaru, prenosi AP. Poslanici su prihvatili amandman kojim će rok za legalizaciju biti skraćen za oko tri godine, mnogo ranije nego što će početi maloprodaja.
 
Demokrate su poručile da je usvajanje ovog zakona hitan i neophodan korak kako bi se zaustavio nepravičan tretman obojenih manjina, navodi AP.
 
Zakon omogućava osobama starijim od 21 godine da od 1. jula mogu legalno da poseduju uncu (28,3 grama) kanabisa, pod uslovom da nemaju nameru da ga prodaju, kao i da uzgajaju do četiri biljke u svojim domovima.
 
Javna upotreba te droge i dalje će biti zabranjena.
 
Legalna prodaja, međutim, neće početi pre 1. januara 2024, jer zakon predviđa komplikovan proces uspostavljanja nove državne agencije za nadgledanje tržišta marihuane.
 
Da sada je marihuanu legalizovalo 15 od 50 američkih saveznih država.
  • Detelinarac

    09.04.2021 00:47
    Ako bi...
    Mislim da nije svestan koje glasacko telo bi dobio kada bi legalizovao u rekreativne svrhe, cudi me kako se ne spominje to uopste...
  • brze legalizacija

    08.04.2021 17:07
    lek
    vucicu budi pametan legalizuj! makedonci legalizovali, propasce crno trziste... a i brate to lek
  • Legalizacija sad!

    08.04.2021 11:58
    Vučiću legalizuj!!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet