Zemljotres u Indoneziji, poginulo osam osoba

Osam ljudi poginulo je u zemljotresu magnitude 5,9 stepeni koji je u subotu pogodio indonežansku provinciju Istočna Java, a dvoje je teško povređeno, saopštila je agencija za vanredne situacije.
Ukupno su povređene 23 osobe.
 
Više od 300 kuća i desetine drugih objekata, uključujući škole i bolnice, oštećeno je. Vlasti i dalje prikupljaju informacije o obimu pričinjene štete.
 
Zemljotres, koji je pogodio ovo područje oko 14 časova po lokalnom vremenu, osetio se u celoj provinciji u kojoj živi oko 40,7 miliona ljudi, ali i u susednim provincijama, uključujući ostrvo Bali.
 
Epicentar potresa bio je u Indijskom okeanu, 91 kilometar od južne obale provincije Istočne Java, na dubini od 96 kilometara.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet