Princ Filip biće sahranjen 17. aprila

Suprug britanske kraljice Elizabete, princ Filip, koji je preminuo u petak u 99 godini, biće sahranjen 17. aprila, saopšteno je danas iz Bakingemske palate, a planirano je da ceremoniji prisustvuje i princ Hari.
Princ Filip biće sahranjen 17. aprila
Foto: FoNet/AP
Služba će biti održana u kapeli koja se nalazi u okviru zamka Vindzor, a prethodiće joj minut ćutanja koji će biti održan u čitavom Ujedinjenom Kraljevstvu, navodi se u saopštenju.
 
Iz Bakingemske palate su saopštili da će služba biti organizovana u skladu sa epidemiološkim merama, zbog čega će joj prisustvovati samo 30 članova porodice, a očekuje se da svi, uključujući i kraljicu, nose maske.
 
Portparol Bakingemske palate je potvrdio da princ Hari, koji se preselio u Los Anđeles, planira da prisustvuje sahrani svog dede, ali njegova supruga Megan, koja je u drugom stanju, po preporuci lekara neće moći da putuje.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.