Istorijska vrednost bitkoina - 62.000 dolara

Cena bitkoina je premašila 62.000 dolara, što je istorijska vrednost te kripto valute uoči ulaska na berzu jedne od najvećih kripto kompanija Koinbejz (Coinbase).
Istorijska vrednost bitkoina - 62.000 dolara
Foto: 021.rs
Bitkoin se jutros menjao za 62.377 dolara, a vrednost mu je povećana za 114 odsto od početka godine, dok se Vol strit priprema za ulazak na berzu prve kompanije koja trguje kripto valutama.
 
"Ovo je važan signal jer ukazuje na to da je sve manje verovatno da će regulatorna tela odlučiti da budu oštrija prema ovom sektoru", kaže Naem Aslam, analitičar kompanije Avatrejd.
 
Brojni tradicionalni investitori okreću se ovoj prvoj kripto valuti, a velika imena sa Vol strita poput JP Morgan ili Blekrok sada svojim klijentima nude specijalizovane fondove.
 
Od oktobra 2020. godine, kada je gigant za onlajn plaćanje Pejpal najavio mogućnost korišćenja kripto valuta na svojoj mreži, cena bitkoina je povećana. Tadašnja vrednost bitoina je bila oko 15.000 dolara i nije premašila 20.000 dolara.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet