Bivši predsednik Perua kažnjen jer je primio vakcinu preko reda

Jednoglasnom odlukom Kongresa Perua, bivšem predsedniku te zemlje Martinu Vizkari zabranjeno je vršenje javnih funkcija u narednih 10 godina jer je, navodno, preko reda primio vakcinu protiv kovida 19.
Bivši predsednik Perua kažnjen jer je primio vakcinu preko reda
Foto: 021.rs (ilustracija)
Vizkara je proglašen krivim za zloupotrebu položaja, tajne dogovore i davanje lažnih izjava u okviru skandala u kojem je razotkriveno da je veliki broj ministara i drugih zvaničnika primio vakcine Sinofarma pre nego što su bile javno dostupne u zemlji, prenosi Rojters.
 
Kongres je takođe kaznio bivšu ministarku zdravlja Pilar Mazeti zabranom obavljanja javnih funkcija u narednih osam godina i bivšu ministarku spoljnih poslova Elizabet Astet na godinu dana.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet