FOTO: Sahranjen princ Filip

Britanski princ Filip, vojvoda od Edinburga i suprug kraljice Elizabete Druge, sahranjen je danas u kraljevskoj kripti u kapeli Svetog Đorđa u zamku Vindzor.
Filip je preminuo 9. aprila u 100. godini.
 
 
Ispraćen je uz vojne počasti, a na kovčegu su mu bile oficirska šapka Kraljevske mornarice i sablja. Kovčeg je bio prekriven njegovom ličnom zastavom, čije četvrtine predstavljaju Dansku, Grčku, plemićku porodicu Mauntbaten i grad Edinburg.
 
 
Službi u kapeli su prisustvovali samo članovi kraljevske porodice, u skladu s merama u borbi protiv korona virusa, a opelo je služio kenterberijski nadbiskup. 
 
 
Princ Filip je rođen u Grčkoj 1921. kao princ Filip od Grčke i Danske.
 
Nakon službe u mornarici u Drugom svetskom ratu, 1947. se oženio tada princezom Elizabetom, koja je pet godina kasnije postala kraljica.
 
 
Godine 2017. objavio je da više neće obavljati obaveze kao član kraljevske porodice. Svoju sahranu je u velikoj meri sam osmislio.
 
  • Лиманац

    18.04.2021 01:36
    @јасна разлика
    Ха-ха, како смешно, хајде да код сваког окупљања поменемо сахрану црквених великодостојника и да то буде једини негативни пример окупљања, ха-ха, смех.
  • Liman

    18.04.2021 00:41
    @49
    Jeste ga poznavali?
  • jasna razlika

    17.04.2021 18:34
    U Britaniji se cak i kraljica drzala udaljeno i bukvalno su svi postovali pravila protiv Korone, dok ovde sahrana nije sahrana ako ne izljubis les i to osobe koja je umrla od Korone.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet