Fidži se zaključava zbog jednog kovid slučaja posle više od godinu dana

Najvećim gradovima na Fidžiju je naređeno da uđu u brzi lokdaun, nakon što je zabeležen prvi lokalni slučaj kovid19, posle više od godinu dana.
Žena (53) je testirana pozitivna na virus korona, što je prva osoba koja je dobila kovid19 na Fidžiju od aprila prošle godine, preneo je "Dejli mejl".
 
Svim građanima Fidžija je danas naređeno da ostanu kod kuće, a javna okupljanja su zabranjena i ljudi mogu van domova samo iz medicinskih razloga.
 
Ostrvska nacija je zabeležila manje od 100 slučajeva kovida od početka pandemije, a preminula su dva pacijenta.
 
"Kako bismo sprečili dalju zarazu i pratili kontakte inficirane osobe, proglašavamo lokdaun u oblastima Nadi i Lautoka, počev od 4 časa ovog jutra", saopštilo je državno ministarstvo zdravlja.
 
Fidži ima 900.000 stanovnika.
 
"Svi građani moraju da ostanu kod kuće. Javna okupljanja nisu moguća, a neće raditi nijedna služba, osim zdravstvenih", dodaje se u saopštenju.
  • Milan

    19.04.2021 15:46
    Okom posmatraca
    Ako pazljivo posmatramo sta se sve desavalo i desava, vidimo sledece:
    Makar kako da se migoljis, IMACES STETE zbog epidemije.
    Tvoje je da izaberes da li ces restrikcije uvesti kad imas par obolelih ili kad ih budes imao PAR HILJADA.
    Ne znam da li vecu stetu imaju ovi pametniji ili oni drugi, ali bih se smeo kladiti da ce manju stetu imati ti "panicari", "plasljivci" koji dizu alarm kod PRVOG ZARAZENOG! Ali ce svakako imati manje troskove lecenja, manje umrlih, manje onih sa teskim posledicama...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.

Aprilski sneg pao u BiH i Hrvatskoj

U delovima Bosne i Hercegovine danas je počeo da pada sneg, a među prvima su se zabelili Bosanski Novi, Bosanska Kostajnica i Bosanska Krupa.