Rusija pokrenula istragu protiv Gugla i Jutjuba

Rusija je objavila da otvara istragu protiv Gugla i njegove video-platforme Jutjub.
Rusija pokrenula istragu protiv Gugla i Jutjuba
Foto: Pixabay
Istraga je najavljena zbog zlopuotrebe dominantnog položaja, u najnovijem sporu ruskih vlasti i digitalnih giganata.
 
Savezna antimonopolska agencija (FAS) saopštila je da je otvorila ovu istragu zato što su propisi o otvaranju, prekidu ili brisanju naloga Jutjuba i korisničkih zahteva "netransparentni, neobjektivni i nepredvidljivi", što može da naškodi intreresima korisnika i ograniči konkurenciju.
 
"To dovodi do iznenadnih blokiranja i prekida naloga korisnika bez upozorenja i osnove za takvo delovanje", navelo je rusko regulatorno telo.
 
Prema ruskom regulatoru istraga je pokrenuta posle prijave jedne nepoznate ruske organizacije, Regionalnog centra internet tehnologija (Rotsit), koja se predstavila kao grupa koja brani interese ruskih korisnika interneta.
 
Ruske vlasti su poslednjih nedelja uputle više kritika američkim društvenim mrežama Tviter, Fejsbuk i Jutjub ali i kineskom Tiktoku, osuđujući njihovu svemoć i kritikujući njihovo ograničavanje sadržaja, posebno političkih.
  • Dragan

    20.04.2021 08:50
    Eh
    Evo sve im se tresu gaće.Imaćete ne prekide već trajno isključenje.Ja kad vudim na you tube odmah sledi prijava za "podržavanje mržnje,terorizam" ili blokiram kanal.Nigdevruskig sajta o normalnim stvarima koji nemaju veze sa politikom.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.