Švedski doktor: Svaki dan bacamo stotine doza Astrazeneke

Stotine doza vakcine Astrazeneke baca se svaki dan u Stokholmu jer stanovnici odbijaju da budu njima vakcinisani, rekao je za televiziju SVT švedski doktor Johan Styrud.
Švedski doktor: Svaki dan bacamo stotine doza Astrazeneke
Foto: 021.rs
Styrud iz Udruženja lekara Stokholma rekao je da nema dovoljno dobrovoljaca za Astrazeneku, pa se vakcine bacaju ako se ne iskoriste u roku od nekoliko sati. 
 
U Švedskoj je vakcinacija cepivom britansko-švedskog proizvođača ograničeno na starije od 65, nakon što su širom sveta zabeleženi retki slučajevi zgrušavanja krvi kao nuspojava primanja tog leka. 
 
SVT prenosi kako deo pacijenata otkazuje zakazanu vakcinaciju kad saznaju da će dobiti Astrazeneku. 
 
Styrud, kao i Evropska agencija za lekove i Svetska zdravstvena organizacija, naglašava kako su dobrobiti te vakcine znatno veće od rizika, pa je pozvao ljude da se vakcinišu. 
  • 9595

    20.04.2021 20:06
    Covid-19
    Kanada 26000 umrlih sa ekstremnim merama...Tuzno.
  • V

    20.04.2021 17:03
    Svašta. Pa što ih ne daju nekom drugom ako kod njih nema zainteresovanih. Koliko zemalja čeka vakcinu, na primer Hrvatska koja je poručila samo Astrazeneku, a do sad im je dostavljena minimalna količina doza
  • Grad

    20.04.2021 15:30
    @Grad
    Ma stvarno?! 13 hiljada preminulih u Svedskoj , nasuprot 700 preminulih u susednoj Norveskoj, to je po tebi mala razlika a? Pa Svedska je primer broj 1 zasto su lockdowni dobra stvar i zasto je spasila mnoge zivote, koliko god vi to ne zeleli da priznate...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Slavili Hitlerov rođendan, pa privedeni

Austrijska policija saopštila je da je privedeno četvoro Nemaca nakon što su položili bele ruže na prozor kuće u kojoj je rođen Adolf Hitler u zapadnoj Austriji, povodom godišnjice njegovog rođenja.