Kašćelan i kavčani na slobodi, odbijen predlog za pritvor

Sudija podgoričkog Višeg suda odbio je predlog Specijalnog državnog tužilaštva da u pritvor pošalje Slobodana Kašćelana i uhapšene članove kavačkog kriminalnog klana, saznaju "Vijesti" nezvanično.
Kašćelan i kavčani na slobodi, odbijen predlog za pritvor
Foto: Youtube screenshot (Vijesti online)
Zgrada Višeg suda danas je bila pod policijskom opsadom, pošto su Kašćelan i ekipa dovedeni na saslušanje.
 
U akciji Sektora za borbu protiv kriminala i Specijalnog državnog tužilaštva, pre tri dana uhapšeni su Kašćelan (58), njegov telohranitelj Vladimir Vučković (46) iz Herceg Novog, Kotorani Miloš Radonjić (35), Krsto Maroš (43) i Zoran Kažić (46), kao i Podgoričanin Darko Prelević (31) nastanjen u Pljevljima.
 
Oni su osumnjičeni da su, kao deo kriminalne grupu koju su navodno formirali Kotorani Slobodan Kašćelan, Radoje Zvicer (39), Nikšićanin Radoje Živković (35) zvani Žuti i Podgoričanin Milan Vujotić (39), krivi za ubistvo Podgoričanina i još jedan pokušaj ubistva.
 
Zbog stvaranja kriminalne organizacije, ubistva u saučesništvu i pokušaja ubistva, policija je podnela krivične prijave i protiv navodnih članova tog klana koji su u bekstvu – Zvicera, Živkovića, Vujotića, Srđe Juriševića (39) koji je takođe Kašćelanov tjelohranitelj, Kotorana Dragana Kneževića (40) i Milana Kneževića (39), Podgoričanina Aleksandra Dragićevića (35) i Zdravka Perunovića (45) iz Nikšića, koji je od ranije u spuškom zatvoru.
 
Pomoćnik direktora Uprave policije i rukovodilac Sektora za borbu protiv kriminala (SBPK) Dejan Knežević, juče je na konferenciji za medije kazao da su za odbeglima raspisane nacionalne poternice i najavio da će uskoro biti raspisana međunarodna poternica.
 
Vođa kavačkog klana, Slobodan Kašćelan, uhapšen je u sredu zbog sumnje da je organizovao kriminalnu grupu koja je počinila i planirala više teških krivičnih dela, za koje je zaprećena kazna i do 40 godina zatvora. Kašćelan i trojica navodnih pripadnika te grupe uhapšeni su u Kotoru, a jedan u Pljevljima. Opširnije o tome ko je Kašćelan čitajte na OVOM linku.
  • srdjan

    23.04.2021 17:09
    ima čovek uplaćeno letovanje,pa da ne propadne
  • Joki

    23.04.2021 15:07
    Hahhaaahaahahhahahahhahahahaaha

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.